Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνέντευξη στο VICE

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 22.1.2016 στην στήλη Digital Natives με θέμα ζητήματα προστασίας στο διαδίκτυο και ασφαλούς χρήσης.

Για το πλήρες περιεχόμενο της συνέντευξης δείτε εδώ.

Τι αλλάζει στα προσωπικά δεδομένα στον εργασιακό χώρο

Τι προβλέπει το Σχέδιο του νέου Κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο χώρο εργασίας.

Ο νέος Κανονισμός θα επηρεάσει άμεσα τα φυσικά πρόσωπα στον εργασιακό χώρο, καθώς εισάγει νέους ορισμούς, νέα δικαιώματα για τους εργαζομένους και νέες υποχρεώσεις για τους εργοδότες.

Συγκεκριμένα:

1. Στο πεδίο των Ορισμών:

Συνέντευξη στην AL HAYAT

Πότε μπήκαν οι νόμοι του Ίντερνετ επίσημα στην Ελλάδα;
 
To πρώτο νομοθέτημα που έκανε ρητή αναφορά στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες πρέπει να είναι στην δεκαετία του 1990. Την τελευταία επίσης πενταετία έχουμε πολλά και σπουδαία νομοθετήματα για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, κυρίως προερχόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Διαρροή εκλογικών δημοσκοπήσεων στο ίντερνετ

Το κείμενο αυτό είναι η ακριβής αλληλογραφία μου με τον δημοσιογράφο κ. Χαραλάμπους, ο οποίος ζήτησε την γνώμη μου σχετικά με το αν απαγορεύεται η μετάδοση προγνωστικών και εκλογικών αποτελεσμάτων στο ίντερνετ πριν κλείσουν οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Μέρος αυτής της αλληλογραφίας δημοσιεύθηκε στο "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" της 14/6/2009.

(ΕΡ.ΔΗΜ) - Με αφορμή τις «διαρροές» δημοσκοπήσεων και exit polls την περασμένη Κυριακή σε blogs, προτού κλείσουν οι κάλπες των Ευρωεκλογών, θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:

Προστασία προσωπικότητας και δημοσίευση φωτογραφίας

Κάποιος δημοσίευσε φωτογραφία μου σε ιστοσελίδα γνωριμιών. Τι μπορώ να κάνω;

Απάντηση:

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος (και συνήθως γυναίκα) παραπονείται στις αστυνομικές αρχές, ότι δημοσιεύθηκε χωρίς την άδειά της φωτογραφία της σε ιστοσελίδα γνωριμιών. Σε κάποιες περιπτώσεις δίνονται τα πραγματικά στοιχεία των θυμάτων προκειμένου να παρενοχλούνται από επίδοξους θαυμαστές που έχουν αποκτήσει εν αγνοία τους αλλά συνηθέστερα τα στοιχεία επικοινωνίας είναι ψευδή, με δημοσίευση όμως αληθινής φωτογραφίας του θύματος.

Dialers και "φουσκωμένοι λογαριασμοί"

Ο τελευταίος λογαριασμός του ΟΤΕ στο σπίτι μου, ήρθε «φουσκωμένος» από κλήσεις που δεν έχω κάνει εγώ. Τί μπορώ να κάνω;

Απάντηση:

Blogs, Chat Rooms και Forums: Όψεις μιας νέας νομικής πραγματικότητας

Blogs, Chat Rooms και Forums: Όψεις μιας νέας νομικής πραγματικότητας

της Έλενας Αλκ. Σπυροπούλου, Δικηγόρου

Πώς να αποφύγετε τη διαρροή κώδικα ή εταιρικών πληροφοριών.

Πώς να αποφύγετε τη διαρροή κώδικα ή εταιρικών πληροφοριών.

Τα στελέχη σας γνωρίζουν πολλά για την εταιρεία σας και οι προγραμματιστές σας γνωρίζουν απ’ έξω τον κώδικα του λογισμικού που παράγει ή τροποποιεί η εταιρεία σας ή την πολύτιμη τεχνική υποδομή της.

Πότε είναι παράνομο το spam;

Πότε είναι παράνομο το spam;

Απάντηση:

Το ζήτημα του spamming (ελληνιστί της «μη ζητηθείσας επικοινωνίας») ρυθμίζεται στην Ελλάδα με τους νόμους 2251/94 για την «Προστασία Καταναλωτών», 2774/1999 για την «Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», την οδηγία 58/2002 ΕΕ και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Δικαιώματα συντακτών-δημοσιογράφων στο έργο τους

Είμαι δημοσιογράφος και αρθρογραφώ σε εφημερίδα/κάνω ρεπορτάζ για τηλεοπτικό κανάλι/γράφω στήλη σε περιοδικό. Τα άρθρα/ρεπορτάζ/στήλες μου είναι δική μου ιδιοκτησία ή του εκδότη/παραγωγού; Μπορώ να τα δώσω και σε άλλο εργοδότη; Ο εργοδότης μου μπορεί να τα ξαναχρησιμοποιήσει χωρίς να με ρωτήσει;

Απάντηση:




 

Επκοινωνία

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 40

Τηλέφωνο: 210 33 88 528

Email: info@spiropoulou.com