Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι Όροι Χρήσης - όπως και η Πολιτική Απορρήτου- είναι απαραίτητοι σε κάθε ιστοσελίδα, ηλεκτρονικό κατάστημα, forum, facebook fan page facebook micro site, facebook profile που θέλει να λειτουργεί νόμιμα και να παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες στους χρήστες της.

Είναι ένα νομικό κείμενο που δεσμεύει τον χρήστη από την μία πλευρά και τον ιδιοκτήτη/δημιουργό της ιστοσελίδας, eshop, forum, facebook microsite, facebook fan page, facebook profile από την άλλη, ώστε οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της κάθε πλευράς να είναι σαφή και γνωστά σε όλους. Η ύπαρξή τους είναι απολύτως αναγκαία ειδικά υπό το καθεστώς της νέας Οδηγίας για την Πνευματική Ιδιοκτησία. Άλλωστε η επαγγελματική εικόνα που κάθε site, eshop, forum, facebook microsite, facebook fan page, facebook profile επιθυμεί να παρουσιάζει, απαιτεί πάντοτε την ύπαρξη γενικών όρων χρήσης που να εξηγούν τον τρόπο λειτουργίας του και την ευθύνη του παρόχου απέναντι στους χρήστες. 

Οι Όροι Χρήσης είναι νομική εργασία, για την οποία είναι απαραίτητη η συνδρομή δικηγόρου. Η πρακτική της αντιγραφής και συρραφής νομικών όρων από διάφορες ιστοσελίδες είναι παράνομη αλλά κυρίως οδηγεί σε νομικά προβλήματα, καθώς ο χειριστής της ιστοσελίδας αγνοεί βασικούς νομικούς κανόνες και νόμους που διέπουν την κάθε ιστοελίδα ανάλογα με την λειτουργία και χρήση της. 

Η βασική διάκριση των ιστοσελίδων από νομικής πλευράς γίνεται ανάλογα με το αν απαιτείται εγγραφή των χρηστών σε αυτές ή όχι. Με αυτήν την αφετηρία οι Όροι Χρήσης διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος των δεδομένων που συγκεντρώνουν, το περιεχόμενο που περιλαμβάνουν και την διαδραστικότητά τους με τους χρήστες. Είναι αναγκαίο στους Όρους Χρήσης να διασφαλίζουμε όχι μόνο τα δικαιώματα των χρηστών μας αλλά και τα δικά μας. 

Έτσι σε κάθε κείμενο Όρων Χρήσης κρίνω απαραίτητη την προσθήκη ειδικών όρων σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του λογισμικού, του πηγαίου κώδικα, της βάσης δεδομένων ακόμη και του σχεδιασμού ή του περιεχομένου του δικτυακού τόπου. Η Δικηγόρος Έλενα Σπυροπούλου και οι Συνεργάτες του γραφείου έχουν συγγράψει Όρους Χρήσης για μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, e-shop, φόρουμ, επιστημονικές και καλλιτεχνικές ομάδες, φροντιστήρια, ενημερωτικά portal κ.α.
 

Επκοινωνία

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 40

Τηλέφωνο: 210 33 88 528

Email: info@spiropoulou.com