Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εμπορικό Σήμα είναι κάθε ένδειξη ταυτότητας προϊόντος ή υπηρεσίας για την καταχώρηση της οποίας έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις του νόμου (2239/1994). 

Διαφέρει από την επωνυμία, η οποία εκχωρείται από άλλη δημόσια υπηρεσία και η διαδικασία καταχώρησής του είναι εντελώς ξεχωριστή και ανεξάρτητη από την καταχώρηση του αντίστοιχου domain name. Τα Εμπορικά Σήματα διακρίνονται σε ημεδαπά και αλλοδαπά, συλλογικά, ευρωπαϊκά και διεθνή.

Η κατάθεση τους γίνεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (πλ.Κάνιγγος) υποχρεωτικά από δικηγόρο. Η καλύτερη χρονική στιγμή να επισκεφτείτε το νομικό σας σύμβουλο για να ξεκινήσετε την διαδικασία καταχώρησης Εμπορικού Σήματος είναι πριν από την ίδρυση της επιχείρησής σας.

 Το πρώτο βήμα είναι ένας πλήρης νομικός έλεγχος για την ύπαρξη έτερων παρόμοιων ή όμοιων εμπορικών σημάτων στην ίδια ή σε άλλες κλάσεις από αυτές που ενδιαφέρουν τον πελάτη-επιχειρηματία. 

Η Δικηγόρος Έλενα Σπυροπούλου και οι Συνεργάτες του γραφείου, διαθέτουν πείρα στον εξειδικευμένο τομέα των εμπορικών σημάτων και μπορούν να αναλάβουν την κατάθεση του εμπορικού σήματος της επιλογής σας σε Ελλάδα, Ευρώπη και όλες τις χώρες του κόσμου. 
 

Επκοινωνία

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 40

Τηλέφωνο: 210 33 88 528

Email: info@spiropoulou.com