Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

 

Η Έλενα Σπυροπούλου είναι Δικηγόρος, μέλος του Privacy Europe Network, πιστοποιημένη Διαμεσολαβήτρια και Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (Data Prοtection Officer).

Φοίτησε στην Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής του Παντείου Πανεπιστημίου. 

Η διπλωματική της εργασία πραγματεύεται το ζήτημα:
"Ο ρόλος της νομιμοποίησης στην πολιτική, και οι καλές τέχνες ως μέσο της".

Δικηγορεί από το 2000. Εργάστηκε σε δικηγορικά γραφεία ως δικηγόρος συνεργάτης για μικρό χρονικό διάστημα, και το 2004 δημιούργησε το δικηγορικό γραφείο "Έλενα Σπυροπούλου και Συνεργάτες".

Μέχρι σήμερα έχει επιτύχει σημαντικές δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τα domain names, και έχει γράψει άρθρα σχετικά με τη νομοθεσία και τα νομικά προβλήματα του ίντερνετ στην Ελλάδα.

Συμμετείχε στην Ομάδα D.A.R.T. για την Ψηφιακή Ασφάλεια της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Νομικής Βιβλιοθήκης για Data Protection Officer και πιστοποιήθηκε από την TUV Austria ως DPO το φθινόπωρο του 2017.

Η Έλενα Σπυροπούλου εργάζεται περισσότερα από 15 χρόνια στον τομέα των Προσωπικών Δεδομένων, της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και του Δικαίου νέων τεχνολογιών. Πελάτες του γραφείου είνια διεθνείς και ημεδαπές εταιρείες από τον χώρο της υγείας, της τέχνης, ηλεκτρονικά καταστήματα, τον χώρο των ασφαλειών, του τουρισμού, ψηφιακού περιεχομένου, κ.α.

Για δύο έτη (2008-2009) ανέλαβε την αρχισυνταξία της εβδομαδιαίας εκπομπής "Ψηφιακή Ελλάδα" που προβλήθηκε από την ΕΤ1.

Η Έλενα Σπυροπούλου από το 2003 είναι νομική σύμβουλος της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet, του πρώτου μη κερδοσκοπικού σωματείου στην Ελλάδα (ιδρύθηκε το 1993) με σκοπό την διάδοση του ίντερνετ και την εξάπλωσή του με τις χαμηλότερες δυνατές τιμές στην χώρα.

H ενεργή ενασχόλησή της με την ΕΕΧΙ, ειδικά τον καιρό που το Σωματείο διέθετε in-house server για τα mail και τις συνδέσεις των μελών του, της προσέδωσε τεχνικές γνώσεις, εξαιρετικά χρήσιμες στον ειδικότερο τομέα του δίκαιου Ίντερνετ της νομοθεσίας Ίντερνετ και της Νομικής Πληροφορικής.

Η Έλενα Σπυροπούλου έχει μεταφράσει επίσημα για την Ελλάδα τις άδειες Ανοιχτού Λογισμικού GPL v.2 και v.3 και LGPL v.2 και v.3. Συνεργάζεται και επικοινωνεί καθημερινά με την νομική ομάδα του FSF Europe (Free Software Foundation) για νομικά ζητήματα των αδειών και του ανοιχτού λογισμικού γενικότερα.

Χειρίζεται την αγγλική και ιταλική γλώσσα με απόλυτη ευχέρεια (Cambridge Proficiency & Certificato Superiore).
 

Επκοινωνία

Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 40

Τηλέφωνο: 210 33 88 528

Email: info@spiropoulou.com